Gemeente Amsterdam

Autovrije zondag op de Weesperstraat/Wibautas gaat niet door

Na langdurig lobbywerk van Fietsersbond en buurtgroepen was de gemeente in april uiteindelijk bereid om mee te werken aan de organisatie van een autovrije zondag op de as Wibautstraat - Weesperstraat - Valkenburgerstraat. Er zou dan gespeeld, geskate en gesport kunnen worden. Daarna was het wachten op een datum: 22 september (Europese autovrije zondag) kon niet: te druk vanwege DamtotDamloop, 1 september: te snel. Dan maar 29 september.

Eind augustus kwam helaas het nieuws dat politie en hulpdiensten tegen deze route zijn. Onder de vorige burgemeester zou zijn afgesproken dat die altijd vrij moet blijven voor auto's. De hulpdiensten (ook brandweer en ambulancedienst) hadden natuurlijk in het voorjaar als eerste geraadpleegd moeten worden, maar dat is helaas vergeten.

Het is nu weer wachten, op de formele reden voor afwijzing, op het prikken van een nieuwe route, en een nieuwe datum. Dat wordt volgend voorjaar, want de raderen draaien traag op de Stopera.

Herinrichting Amstel oostzijde is klaar. Schouw donderdag 29 augustus 16:00 u

In de zomer is het laatste stukje Amstel afgerond. Van februari tot juli werkte de gemeente aan het herinrichten van de straat en kade tussen de Nieuwe Keizersgracht en de Nieuwe Prinsengracht. 
De nieuwe situatie heeft nu:

  • meer ruimte voor voetgangers en fietsers

  • een wandelstrook langs het water

  • geen parkeerplaatsen meer langs het water

  • op twee locaties ondergrondse afvalcontainers

  • klassieke straatlantaarns

De gemeente nodigt bewoners uit om mee te lopen met een schouw over de Amstel a.s. donderdag 29 september 16:00 uur. Als er dingen mis gegaan zijn, dan kunt u dat dan aangeven..

Meer info: https://www.amsterdam.nl/projecten/amstel-oostzijde/

Nieuwe opening voor behoud kastanjeboom Entrepotdok

In ons bericht van 11 juli 2019 meldden wij het voornemen van de gemeente om de monumentale Kastanjeboom aan het Entrepotdok te kappen in verband met de kadevernieuwing. Op 11 juli is daarover een informatiebijeenkomst gehouden.. Veel bewoners maakten bezwaar tegen de kap.

In ons bericht van 11 augustus berichtten wij dat het besluit over de kapvergunning was uitgesteld tot na de zomervakantie en plaatsten wij een link naar de uitgebreide brief van bewoners met een pleidooi voor maatwerk door het opschuiven van de kademuur, waardoor de kastanjeboom zou kunnen blijven staan..

Enkele woonbootbewoners en bewoners van het Entrepotdok hebben op 19 augustus een gesprek gevoerd met Waternet, want Waternet hield deze optie tegen vanwege het belang van doorstromingscapaciteit. Waternernet bleek in dat gesprek bereid om af te zien van hun bezwaar tegen het naar buiten plaatsen van de nieuwe kademuur, mits elders compenserend wateroppervlak beschikbaar zou komen. De bewoners stelden voor om een ongebruikte, met planten begroeide betonnen bak in een hoekje aan de overkant van het Entrepotdok te verwijderen. De gemeente zou moeten onderzoeken of dit mogelijk is.

De gemeente heeft zich intussen bereid verklaard om dit te onderzoeken en verwacht binnen twee weken een haalbaarheidsonderzoek te hebben afgerond. De deelnemers aan de informatiebijeenkomst van 11 juli zullen hierover worden geinformeerd.

Van Roet naar Servies & Ontbijt: help roet oogsten 2 september in de IJtunnel

Het is algemeen bekend hoe slecht de luchtkwaliteit inhet oostelijk deel van de binnenstad is. Met name de P rins Hendrikkade en de Valkenburgerstraat zijn nog altijd boven de Europese norm. De verwachting is dat binnenkort ook de Kattenburgerstraat dit lot zal treffen.

Samen met het kunstenaarscollectief SerVies (www.ser-vies.nl) en de HvA/Amfi gaat de Bewonersgroep Valkenburgerstraat ROET oogsten in Amsterdam. 

Van het roet worden glazuren gemaakt die vervolgens in het Amsterdamse Servies verwerkt worden. De kleuren zacht geel tot donker bruin zeggen iets over de luchtkwaliteit die wij in onze buurt inademen. In oktober gaan we met dit Servies een Openbaar Roet-Ontbijt aanbieden aan de Gemeenteraad. Durf jij van zo’n bord te eten? 

UITNODIGING: Buurbewoners van 1018 zijn van harte uitgenodigd om mee te doen met deze UNIEKE expeditie: URBAN MINING in de IJTUNNEL. Kom helpen roet te scheppen. Er zijn nog een paar plekken.
Datum: Maandag 2 september van 00.00 -01.00 uur.  De IJtunnel is dan dicht en materiaal krijg je van de bewonersgroep.. 

Info & aanmelden bij Manu Hartsuyker: amstel-ijpark@xs4all.nl 

 Lees ook het Paroolartikkel: https://www.parool.nl/amsterdam/roet-uit-de-ijtunnel-wordt-een-bordje-van-fijnstof~b75c6b93/

Meld je aan voor Keep it Clean Day 20 september

Vrijdag 20 september 2019 is het Keep it Clean Day. In het hele land worden leuke acties georganiseerd om samen de buurt of straat schoon te maken. Ook in Amsterdam kan je meedoen.

Zwerfafval is voor veel mensen een doorn in het oog. Om de omgeving schoon te houden, moeten we elkaar soms een handje helpen. Het samen opruimen van zwerfafval is een leuke manier om de buurt schoon te krijgen. En het versterkt de saamhorigheid.

De gemeente roept iedereen die het leuk vindt op om vrijdag 20 september samen aan de slag te gaan. Als iedereen een uurtje zwerfvuil prikt is je buurt zo weer schoon. Je mag ook zelf een opruimactiviteit bedenken  De gemeente faciliteert de schoonmaakacties met materialen, zoals handschoenen, ringen of vuilgrijpers. Nederland Schoon levert de andere materialen, als vuilniszakken en hesjes.

Je kunt meedoen met een bestaande actie of zelf een activiteit organiseren. Wat je gaat doen, kan je invullen op het aanmeldformulier. Stuur dit op voor 13 september.

Aanmeldformulier Keep it Clean Day

Besluit kapvergunning monumentale kastanjeboom Entrepotdok uitgesteld

In ons bericht van 11 juli 2019 meldden wij het voornemen van de gemeente om de monumentale Kastanjeboom aan het Entrepotdok te kappen in verband met de kadevernieuwing. Op 11 juli is daarover een informatiebijeenkomst gehouden.. Veel bewoners maakten bezwaar tegen de kap.

Vooralsnog houden gemeente en Waternet voet bij stuk, maar debeslissing over de kapvergunning is wel uitgesteld tot na de zomervakantie.

Twee woonbootbewoners hebben de gemeentelijke projectleider na de informatiebijeenkomst een uitgebreide brief gestuurd, waarin ze het technisch onderzoek kritiseren en bepleiten om gebruik te maken van de bestaande fundering van houten palen. Houten funderingspalen hebben het euwige leven zolang ze maar onder water staan. Er is geen onderzoek gedaan naar de staat van de fundering van het afgebroken kadedeel, terwijl dat achter de damwand goed mogelijk zou zijn.. Dat geldt ook voor het deel van de kademuur ter hoogte van de kastanjeboom, dat nog stevig overeind staat. Zij pleiten voor maatwerk met een kleine verberding bij de ter hoogte van de kastanjeboom. Lees hier de complete brief.

Eerste bewoners De Woondiversiteit in voormalige Keuringsdienst van Waren Hoogte Kadijk

Deze maand krijgen de bewoners van De Woondiversiteit Amsterdam aan de Hoogte Kadijk de kamersleutel uitgereikt van ontwikkelaar en verhuurder Villex. In totaal komen er 116 jonge huurders tussen de 18 en 28 jaar in het voormalige pand van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. De helft is bestemd voor statushouders en de andere helft voor starters: studenten en jongeren.

Het gebouw is opgesplitst in dertien woonunits, bestaande uit maximaal tien kamers en één gezamenlijke woonkamer/leefkeuken waar bewoners kunnen koken, eten en elkaar ontmoeten. De starters fungeren als zogenaamde 'buddy' en helpen de statushouders hun weg te vinden in het Amsterdamse. Door statushouders en starters bij elkaar te laten wonen leren ze van elkaars cultuur en stimuleren ze elkaar bij persoonlijke ontwikkeling. Per woonunit is er een 'captain' actief. De captain is de verbinding tussen de bewoners en de woonconsulenten van Villex.

De Woondiversiteit Amsterdam is er ook voor de buurt. Op de begane grond is een activiteitenruimte gecreëerd. Hier kunnen zowel omwonenden als ook de bewoners van De Woondiversiteit activiteiten organiseren. Denk aan yogalessen, kunstklassen, extra taallessen of een cursus fietsen maken. Ook is er een grote binnentuin met gezellige zitplaatsen, moestuinbakken en in de toekomst ruimte om te sporten.

Voor meer informatie over dit bijzondere project, ga naar Welkom in de Woondiversiteit.



Rechtbank Amsterdam wijst bezwaren tegen locatie Namenmonument af

Op 9 juli deed de rechtbank Amsterdam uitspraak in de bodemprocedure over de bezwaren van buurtbewoners tegen de bouw van het Namenmonument aan de Weesperstraat. Zij vinden het monument veel te groot voor deze plek en willen voorkomen dat 24 bomen ervoor gekapt worden. En er heeft geen inspraak plaatsgevonden over deze locatie.

De rechter veegde al die argumenten één voor één van tafel. De gemeente was helemaal niet verplicht om inspraak te organiseren en toch had het college van burgemeester en wethouder goed geluisterd naar de voor- en tegenstanders van het monument. Bovendien is er een groot politiek draagvlak: de gemeenteraad heeft tot twee keer toe unaniem ingestemd met de bouw.

De tegenstanders zijn teleurgesteld over deze uitspraak. Ze vinden dat de rechter wel erg gemakkelijk over de bezwaren tegen het gebrek aan inspraak heenstapt. Zij wilenl nu eerst de uitspraak bestuderen en dan een beslissing nemen over hoger beroep. Dat moet binnen zes weken worden aangetekend.

Lees hier de volledige uitspraak.

De gemeente verwacht in oktovber te kunnen beginnen met de bouw van het monument. Daarna gaat het nog minstens twee jaar duren voordat het monument klaar is.

Kapdreiging monumentale kastanjeboom Entrepotdok. Kom donderdag 11 juli 19:00 u naar 't Kromhout

De verzakte kademuur aan het Entrepotdok moet vervangen worden. Op donderdag 11 juli organiseert de gemeente om 19:00 uur een informatieavond in Museum ‘t Kromhout over de kadevernieuwing. Het lijkt erop dat al besloten is dat de reusachtige, monumentale en beeldbepalende kastanjeboom gekapt moet worden. Dat willen veel buurtbewoners voorkomen. Een oplossing zou zijn om de kademuur ter plaatse -die nog prima overeeind staat - te handhaven . Voor meer veiligheid zou aan de waterkant een stuk damwand kunnen worden aangebracht, eventueel verfraaid met baksteen. Dit stuit op een veto van Waternet in verband met de doorstroming. Het lijkt echter niet waarschijnlijk dat de doorstroming hiervan te lijden zou hebben. Formeel bezwaar maken is niet mogelijk. De enige mogelijkheid is druk uitoefenen op de gemeente om Waternet, waarin de gemeente vertegenwoordigd is, tot andere gedachten te brengen.

Kom donderdag 11 juli 19:00 uur naar ‘t Kromhout om te pleiten voor redding van de monumentale boom.

Lees hieronder de oproep van de Wakkere Kadijkers.

Bezwaar bewoners Nieuwe Prinsengracht tegen nieuwe verkeerscirculatie Amstel-oost

Bewoners van de Nieuwe Prinsengracht noordzijde hebben bij de gemeente bezwaar gemaakt tegen het nieuwe verkeerscirculatieplan voor het gebied tussen Amstel en Weesperstraat dat volgend voorjaar in werking moet treden. Om het sluipverkeer langs de Amstel Oostzijde te ontmoedigen en om gevaarlijke situaties met afslaand verkeer ter hoogte van café Lempicka tegen te gaan, wordt in het nieuwe plan de rijrichting langs een deel van Amstel Oostzijde omgedraaid. Gevolg is dat theater Carré en de winkels in de Nieuwe Kerkstraat dan alleen nog kunnen worden bereikt via de Nieuwe Prinsengracht. De bewoners vrezen dat de drukte van vooral taxi’s en vrachtauto’s op hun stuk gracht daardoor sterk zal toenemen. Tijdens een op 11 juni gehouden informatieavond pleitten de bewoners voor de mogelijkheid om Carré toegankelijk te maken via de Nieuwe Achtergracht. Die optie wordt nu onderzocht.

Plannen ProRail: fly-over en vrijkomend stuk grond Dijksgracht-Oost

ProRail en NS willen 40 % meer treinen laten rijden tussen CS en Muiderpoort. Doel is spoorboekloos rijden met 10-minutendiensten in elke richting. Om dat te realiseren is onder meer een fly-over nodig op het emplacement Dijksgracht achter Oostenburg.

Het Eilandenoverleg wil graag geluidsschermen langs het hele spoor, maar daaraan wil ProRail nog niet meewerken. Wel heeft het Eilandenoverleg zich mogen uitspreken over varianten voor de spoorligging. Gelukkig is de variant gekozen met de minste schade voor de buurt. Het Funenspoorblok krijgt de sporen niet dichterbij. 

Door de aanleg van de fly-over komt tussen het spoor en de Dijksgracht-oost in 2025 een stuk grond van NS vrij. De vraag hoe dit terrein te gebruiken komt aan de orde in het Eilandenoverleg van 10 september. Een optie is om er ruig groen gebied van te maken dat, net zoals nu, afloopt naar het water. Maar ook is denkbaar om te kiezen voor een meer parkachtige voorziening met sportveldjes, bijvoorbeeld tennisbanen zoals langs het spoor in het Westerpark. . Of moestuintjes of schoolwerktuinen.

In het eerste kwartaal van 2020 zullen het ontwerp Tracébesluit en de Milieu Effect Rapportage voor de fly-over voorgelegd worden, waarop belanghebbenden zienswijzen kunnen indienen.

Adviezen stadsdeel Centrum over afvalinzameling

Laat de vuilniswagen in Amsterdam-Centrum niet twee maar drie keer per week huisvuil ophalen; subsidieer stevige afvalzakken die bestand zijn tegen meeuwen en ongedierte; leg tuintjes aan rondom ondergrondse containers om te voorkomen dat daar afval gedumpt wordt. Dat zijn de meest opvallende van in totaal negentien adviezen die de stadsdeelcommissie Centrum in juni aan het stadsdeelbestuur uitbracht.

In een begeleidende notitie wijst de commissie op de vele klachten van bewoners over de aantasting van de leefbaarheid in hun buurt door zwerfvuil en uitpuilende afvalbakken en -containers. De commissie stelt met nadruk grote waardering te hebben voor de hard werkende medewerkers van de reinigingsdienst, maar wijt de problemen vooral aan de versnippering en het gebrek aan coördinatie bij de verantwoordelijke gemeentelijke diensten.

Stadsdeelbestuurder Mos noemde de notitie in een eerste reactie ‘een heel duidelijk signaal over de problematiek’. Hij zegde toe zo snel mogelijk uitsluitsel te zullen geven over de mogelijkheid om de adviezen uit te voeren.

Lees hier alle adviezen.

Mini-enquete BAC over inzameling bijzonder afval zoals klein chemisch afval

Michel van Wijk van Bewoners Amsterdam Centrum (BAC) is, samen met andere buurtbewoners, met de gemeente Amsterdam in overleg om mogelijkheden te onderzoeken voor het wegbrengen van bijzondere soorten afval dicht bij huis. Sinds de chemokar een paar jaar geleden uit het straatbeeld verdween, bestaat die mogelijkheid niet meer. Om bijzonder afval op een verantwoorde manier kwijt te raken kunnen Amsterdammers sinds de sluiting van het afvalpunt langs de Cruquiusweg alleen nog terecht op de Rozenburglaan in Oost en de Struisgasstraat in Noord. Klik hier voor gemeentelijke infomatie over klein chemisch afval. 

Om na te gaan of er behoefte is aan aanvullende inzamelvoorzieningen in de buurt, vraagt BAC uw antwoord op de volgende twee vragen: 

  • Voor welk type afval heeft uw huishouding behoefte aan andere, aanvullende manieren waarop u dit kunt afgeven en laten verwerken?
    Dus anders dan de nu beschikbare vuilniszakken, (ondergrondse) containers voor glas, papier, plastic/PET en herbruikbare kleding.

  • Kunt u, zo specifiek als mogelijk (maar wel kort) aangeven welke zaken of spullen u momenteel niet of moeilijk kwijt kunt?

 De vragen hebben betrekking op 'alle typen' huishoudelijk afval doch niet op grof vuil of bouwafval (container, laten ophalen of afvalpunt). De vragen hebben met name betrekking op zaken die bewoners momenteel bij het 'overige' huishoudelijk afval doen omdat zij er anders geen raad mee weten.

 Lezers van dit bericht kunnen hun reactie sturen naar mbvanwijk@live.nl

Weesperstraat en Wibautstraat: verkeersvermindering en schonere lucht met 30 km/u

Op 13 juni 2019 sprak Michel van Wijk in bij de Raadscommissie MLD-Verkeer over de Verkeersmaatregel Wibautas 30 km / uur: ‘een praktisch alternatief’. Een proef die snel te realiseren is en 25% minder verkeer door die straten laat gaan. Dat levert verbetering op van de luchtkwaliteit.

Michel van Wijk sprak in namens zo’n 25 bewonersorganisaties, onderwijsinstellingen en bedrijven langs de Wibautas (dat is Wibautstraat, Weesperstraat en Valkenburgerstraat).
Het instellen van een 30 km per uur tracé over de gehele Wibautas, betekent volgens verwachting van Verkeer & Openbare Ruimte van de gemeente Amsterdam een reductie van circa 25% van de verkeersintensiteit. Die 30 KM per uur vermindert het niet bestemmingsverkeer. Nu neemt het doorgaande verkeer deze ‘schijnbaar korte’ route dwars door de stad (van noord naar zuid of vice versa).

Na zijn inspraak merkten raadsleden op dat de politie nooit akkoord gaat met 30 km/u als de inrichting van deze vierbaans weg daar niet op afgestemd is. Normaal moeten eigenlijk alle verkeersborden, stoplichten etc. weg. Zelfs het asfalt moet vervangen door klinkers, aldus de ambtenaren. Michel van Wijk noemde een aantal aanpassingen die het wegbeeld drastich kunnen vferandern, bijvoorbeel bloembakken om de weg te versmallen en oplichtende borden al harder dan 30 km/u gereden wordt..

Bewoners in actie tegen verkeersoverlast Kattenburgerstraat

Het Parool publiceerde op 15 juni een groot artikel over de verkeersoverlast die de bewoners van de Kattenburegerstraat ervaren. De bewoners vrezen dat de overlast nog gaat toenemen door nieuwe knips en door toevoeging van een extra afslagvak onder het spoorviaduct Kattenburgerstraat als de fietsers gerbuik gaan maken van de nieuw aan te leggen fietsonderdoorgang naast het bestaande viaduct. Lees hier het Parool artikel.

Marlou Visser heeft op 13 juni namens de bewoners ingesproken in de gemeenteraadscommissie MLD-Verkeer. Ze kondigde acties aan en vroeg de commissieleden omin het kader van de Agenda Autoluw te streven naar vermindering van de overlast in plaats van herverdeling van de overlast. Lees hier de inspraaktekst.

Steun de actie tegen verkeersoverlast en teken de peititie op HTTPS://KATTENBURGERSTRAAT.PETITIES.NL/

Aanleg extra rijstrook Frans de Wollantstraat aansluiting Panamalaan 21-24 juni

In verband met de de verwachte verkeerstoename vanwege de bouw op Oostenburg-Noord wordt een extra rijstrook aangelegd op de Frans De Wollantstraat richting Panamalaan.

Van 21 t/m 24 juni is alleen uitgaand autoverkeer mogelijk via de Frans de Wollantstraat. De buurt inrijden kan dan alleen via het kruispunt Cruquiuskade - Czaar Peterstraat. Hinder van de nachtwerkzaamheden is niet uitgesloten.

Lees hier de informatiebrief van de gemeente.

Teken de petitie 'Kattenburgerstraat schoon en veilig'

Teken onderstaande petitie op https://kattenburgerstraat.petities.nl/

Op dinsdagavond 11 juni is er een actiebijeenkomst in buurthuis de Wite Boei, Kleine Wittenburgerstraat 101.
Op 13 juni 9:00 uur heeft het Buurtplatform spreektijd aangevraagd in de raadscommissie MLD-Verkeer in het Stadhuis.

Tekst van de petitie:

Wij

bewoners, omwonenden en gebruikers van de Kattenburgerstraat.

 constateren

  • dat er aandacht moet komen voor de nu al levensgevaarlijke verkeerssituatie in de Kattenburgerstraat in Amsterdam.

  • Er is teveel verkeer, teveel geluid, stankoverlast, ongezonde lucht en er wordt onverantwoord hard gereden.

  • Wij zijn bang dat het, door de plannen voor een autoluwe stad, nog drukker gaat worden in onze straat, dat willen wij niet.

 en verzoeken

minder verkeerslawaai en -viezigheid. Wij willen méér rust, schone lucht en veiligheid!

Funenhof genomineerd voor Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2019

Elk jaar maakt de gemeente in december bekend wat het meest populaire nieuwbouwproject is in Amsterdam. Tot en met woensdag 12 juni kun je via de Nieuwbouwprijspagina op de website van !WOON stemmen op jouw favoriete Amsterdamse nieuwbouwproject. Er zijn tien projecten genomineerd. Het enige project in postcodegebied 1018 is het Funenhof (Blankenstraat 390) , dat verscholen ligt aan de rand van het Funenpark in de Czaar Peterbuurt. De architecten zijn Arons en Gelauf. Bekijk hier het project Een filmpje laat zien hoe de bewoners het project waarderen.

Het Funenhof is een modern kleinschalig hofje van 8 eengezinswoningen met een gemeenschappelijke binnentuin. Er is een directe toegang tot een groot park waar kinderen veilig op verkenning kunnen.

Er zijn twee typen woningen: Parkwoningen met tuin, woonoppervlakte 105 m2 met twee verdiepingen en 3 of 4 slaapkamers met uitzicht op het park en Hofwoningen met tuin en terras met een oppervlakte van 130 - 155 m2 met twee verdiepingen en 3 of 4 slaapkamers aan de binnentuin. De woningen hebben een houten luifel die zowel horizontaal als verticaal wordt toegepast. Hierdoor kan de gevel maximaal transparant blijven, zonder dat er al te veel inkijk ontstaat.

Aanvraag kapvergunning voor 21 bomen in 1018 vanwege veiligheid

De gemeente heeft op 22 mei bekendgemaakt dat 1796 bomen om veiligheidsredenen gekapt moeten worden op basis van inspectie van de helft van de 300.000 bomen in gemeentelijk beheer.. Daarvan staan er 21 in postcodegevbied 1018. Lees voor meer details https://bekendmakingen.amsterdam.nl/bekendmakingen/stadsdeel-centrum/2019/week-21/aanvragen/aanvraag/

De andere helft van de bomen wordt dit jaar nog onderzocht. Daarbij wordt een soortgelijk aantal te vervangen bomen verwacht.

De bomen waar het nu om gaat, zijn te bekijken op https://maps.amsterdam.nl. Daar staat een kaart met de titel ‘Vervangen bomen vanwege veiligheid Amsterdam’. Ook de omstreden kap van de monumentale kastanjboome aan het Entrepotdok naast de verzakte kade lijkt erin opgenomen.

Heeft u vragen over een boom bij u in de buurt, dan kunt u mailen naar bomen@amsterdam.nl. Vergeet hierbij niet het boomnummer te vermelden. Het boomnummer kunt u vinden op bovenvermelde kaart. Als u in uw mail aangeeft dat u graag telefonisch geïnformeerd wilt worden, geef dan ook uw contactgegevens door. Dan zult u zo spoedig mogelijk teruggebeld worden.

Dit is een kennisgeving. In een latere fase van de procedure kunt u een zienswijze indienen, of bezwaar maken. Bij een reguliere procedure geldt, dat een belanghebbende binnen 6 weken schriftelijk bezwaar kan indienen, nadat het besluit kenbaar is gemaakt aan de aanvrager. Bij een uitgebreide procedure kunnen zienswijzen worden ingediend, vanaf het moment dat een ontwerpbeschikking is gepubliceerd.

Op een andere kaart van https://maps.amsterdam.nl i is te zien dat in postcodegebied 1018 geen Canadese populieren gekapt worden. Dat gebeurt elders in Amsterdam wel op grote schaal vanwege het gevaar van vallende takken..

Vrijdag 17 mei: bus KAREL gaat in gesprek met bewoners 1018

‘Amsterdam spreekt 750X’ gaat op pad om met Amsterdammers in gesprek te gaan over de toekomst van de stad. Met elektrische bus KAREL toeren ze door buurten en staan stil op druk bezochte plekken. Vrijdag rijden ze de hele dag door 1018, Kadijken, Witteburg en sluiten af bij de Molen aan de Zeeburgerstraat.

 “750 Amsterdammers” is een project in het kader van het 750 jarige bestaan van Amsterdam in 2025 om met 750 Amsterdammers in gesprek te gaan, een dwarsdoorsnede van de Amsterdamse bevolking om zo een beter beeld te krijgen van hoe Amsterdammers de toekomst van hun stad zien.

Vragen als ‘wanneer voel jij je thuis?’ en ‘wat heb jij te zeggen in de stad?’, ‘hoe wil jij betrokken worden?’ passeren de revue. Als je bus KAREL ziet staan, kom dan langs voor een kopje koffie. Naast de gesprekken in KAREL organiseert ‘Amsterdam spreekt 750X’ nog meer activiteiten met bewoners om in kaart te brengen wat Amsterdammers nu van hun stad vinden en wat ze willen behouden en veranderen, onder het motto ‘Samen maken wij de stad!’.