Eilandenoverleg

10 september 19:00 Schouw Eilandenboulevard door stadsdeelcommissie Centrum

welkom en kunnen dan hun ervaringen doorgeven. Vermoedeijk zal dit minder dan een uur duren. Direct daarna, om 20:00 uur, vergadert het Eilandenoverleg in De Witte Boei en spreekt daar met de gebiedmakelaar ook over de Eilandenboulevard.

Moon Rijven heeft mede vanuit het Eilandenoverleg al een paar gevaarpunten benoemd in een e-mailcorrespondentie met de gebiedsmakelaar:

  • De oversteek bij de Oosterkerk van/naar de Pelikaanbrug is voor fietsers moeilijk en gevaarlijk nu er geen stoplichten meer zijn. Nadat je de twee rijbanen bent overgestoken wat al niet makkelijk is, moet je plotsklaps remmen omdat zowel van links als van rechts fietsers komen aangereden, meestal heel snel over het nieuwe gladde fietspad. Je moet in totaal drie keer op- en afstappen.

  • De snelheid van de auto’s is bij de oversteek hoog, want drempels ontbreken. De snelheid van 30 km/u wordt ruimschoots overschreden.

  • Komende vanaf AH Wittenburg heb je geen zicht op de rijweg omdat het bushoje met reclame het zicht ontneemt.

Lees hier de complete emailcorrespondentie.

In ‘Centrum Begroot’ is door een bewoner het plan ‘Eilandenboulevard autoluw’ ingediend: maak van de Eilandenboulevard echt een verblijfsgebied zoals de bedoeling was bij de herprofilering; maak er een 30 km-zone van, met op regelmatige afstanden deugdelijke drempels, bijvoorbeeld in de vorm van een flink verhoogd plateau met daarop een voetgangersoversteekplaats.
Dit idee is door het stadsdeel als ‘onhaalbaar’ afgewezen en niet toegelaten tot de stemronde die op 9 september begint.

Groenplan Oostelijke Eilanden is afgerond en wacht gedeeltelijk op uitvoering

In juli 2019 heeft Carlinde Adriaanse haar werkzaamheden aan het Groenplan beeindigd. Er kwamen meer dan 25 aanvragen binnen. Inmiddels is een aantal initiatieven uitgevoerd, onder meer de watertuinen in de Kattenburgervaart, de plantenbakken aan het Waaigat, bij de Oosterkerk, in de Admiraliteitstraat en aan de Kattenburgerkruisstraat. Ook werd er een gereedschapskist bij de Witte Boei geplaatst waar alle groene doeners gereedschappen kunnen lenen via Brenda Heij van Dock.

Voor het najaar van 2019 staan onder meer gepland een buurttuin en een groene gevel aan de Bootstraat bij het jongerencentrum, een buurttuin + groene gevel aan de Kattenburgervaart/Kattenburgerkruisstraat, diverse (uitbreidingen van) geveltuinen op alle drie de eilanden en de vergroening van de Kattenburgerstraat.

Klik hier voor de kaart met alle nieuwe groenitiatieven die sinds de start van het Groenplan project in oktober 2018 tot de afronding in juli 2019 zijn opgehaald. Omdat de letters nogal klein zijn kunt u hier klikken voor een lijst met alle projecten die op de kaart staan.

Carlinde Adriaanse draagt het project over aan gebiedsmakelaar Danny Konings en groene opbouwwerkster Brenda Heij van Dock (email: bheij@dock.nl). Gebiedsbeheerder Jeroen van Kemenade begeleidt de uitvoering en zorgt voor ondertekening van de zelfbeheerovereenkomsten.

Het budget dat voor het Groenplan beschikbaar was, is nu op. Nieuwe initiatieven kunnen nog wel worden aangemeld maar de uitvoering ervan zal niet meer kunnen plaatsvinden via het Groenplan-project. U kunt uiteraard wel gebruik maken van de reguliere subsidies van de gemeente via de volgende link:
https://www.amsterdam.nl/wonen-leefomgeving/zelfbeheer/

Inspraakreactie voor plan herinrichting Kattenburgerkruisstraat mogelijk t/m 1 oktober

In de eerste helft van 2019 hebben Stadsdeel en bewoners met elkaar overlegd over herinrichting van de Kattenburgerkruisstraat. De doodlopende straat op het Kattenburgereiland wordt vooral gebruikt om de auto te parkeren. Ook is er sprake van veel grauw en grijs beton, achterstallig onderhoud en gebrek aan groen.

Er is nu een voorlopig ontwerp opgesteld dat tussen 21 augustus en 2 oktober ter inzage ligt. In deze periode hebben bewoners de tijd om hierop te reageren. Dat kan per mail: vernieuwen.kattenburgerkruisstraat@amsterdam.nl of op afspraak bij het Stadsloket Centrum.

Bekijk het voorlopig ontwerp (PDF, 6,6 MB) en de tekening (PDF, 5,2 MB)

Een groep bewoners is ontevreden over het voorlopig ontwerp omdat zij graag aan de noordoostzijde ten koste van vijf parkeerplaatsen meer ruimte zouden willen hebben voor activiteiten van bewoners en levendigheid door bijvoorbeeld een kiosk. Dit met het oog op sociale cohesie en vergroting van de levendigheid. Lees hier hun brief aan de projecleider. In het Eilandenoverleg van 10 september willen ze hierover spreken met gebiedsmakelaar Danny Konings.

Na de inspraakperiode wordt met medeneming van de uitkomsten van de inspraak het voorlopig ontwerp uitgewerkt tot een definitief ontwerp. De planning is om in de tweede helft van 2020 met de werkzaamheden te starten.

Van Roet naar Servies & Ontbijt: help roet oogsten 2 september in de IJtunnel

Het is algemeen bekend hoe slecht de luchtkwaliteit inhet oostelijk deel van de binnenstad is. Met name de P rins Hendrikkade en de Valkenburgerstraat zijn nog altijd boven de Europese norm. De verwachting is dat binnenkort ook de Kattenburgerstraat dit lot zal treffen.

Samen met het kunstenaarscollectief SerVies (www.ser-vies.nl) en de HvA/Amfi gaat de Bewonersgroep Valkenburgerstraat ROET oogsten in Amsterdam. 

Van het roet worden glazuren gemaakt die vervolgens in het Amsterdamse Servies verwerkt worden. De kleuren zacht geel tot donker bruin zeggen iets over de luchtkwaliteit die wij in onze buurt inademen. In oktober gaan we met dit Servies een Openbaar Roet-Ontbijt aanbieden aan de Gemeenteraad. Durf jij van zo’n bord te eten? 

UITNODIGING: Buurbewoners van 1018 zijn van harte uitgenodigd om mee te doen met deze UNIEKE expeditie: URBAN MINING in de IJTUNNEL. Kom helpen roet te scheppen. Er zijn nog een paar plekken.
Datum: Maandag 2 september van 00.00 -01.00 uur.  De IJtunnel is dan dicht en materiaal krijg je van de bewonersgroep.. 

Info & aanmelden bij Manu Hartsuyker: amstel-ijpark@xs4all.nl 

 Lees ook het Paroolartikkel: https://www.parool.nl/amsterdam/roet-uit-de-ijtunnel-wordt-een-bordje-van-fijnstof~b75c6b93/

Meld je aan voor Keep it Clean Day 20 september

Vrijdag 20 september 2019 is het Keep it Clean Day. In het hele land worden leuke acties georganiseerd om samen de buurt of straat schoon te maken. Ook in Amsterdam kan je meedoen.

Zwerfafval is voor veel mensen een doorn in het oog. Om de omgeving schoon te houden, moeten we elkaar soms een handje helpen. Het samen opruimen van zwerfafval is een leuke manier om de buurt schoon te krijgen. En het versterkt de saamhorigheid.

De gemeente roept iedereen die het leuk vindt op om vrijdag 20 september samen aan de slag te gaan. Als iedereen een uurtje zwerfvuil prikt is je buurt zo weer schoon. Je mag ook zelf een opruimactiviteit bedenken  De gemeente faciliteert de schoonmaakacties met materialen, zoals handschoenen, ringen of vuilgrijpers. Nederland Schoon levert de andere materialen, als vuilniszakken en hesjes.

Je kunt meedoen met een bestaande actie of zelf een activiteit organiseren. Wat je gaat doen, kan je invullen op het aanmeldformulier. Stuur dit op voor 13 september.

Aanmeldformulier Keep it Clean Day

Eerste bewoners De Woondiversiteit in voormalige Keuringsdienst van Waren Hoogte Kadijk

Deze maand krijgen de bewoners van De Woondiversiteit Amsterdam aan de Hoogte Kadijk de kamersleutel uitgereikt van ontwikkelaar en verhuurder Villex. In totaal komen er 116 jonge huurders tussen de 18 en 28 jaar in het voormalige pand van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. De helft is bestemd voor statushouders en de andere helft voor starters: studenten en jongeren.

Het gebouw is opgesplitst in dertien woonunits, bestaande uit maximaal tien kamers en één gezamenlijke woonkamer/leefkeuken waar bewoners kunnen koken, eten en elkaar ontmoeten. De starters fungeren als zogenaamde 'buddy' en helpen de statushouders hun weg te vinden in het Amsterdamse. Door statushouders en starters bij elkaar te laten wonen leren ze van elkaars cultuur en stimuleren ze elkaar bij persoonlijke ontwikkeling. Per woonunit is er een 'captain' actief. De captain is de verbinding tussen de bewoners en de woonconsulenten van Villex.

De Woondiversiteit Amsterdam is er ook voor de buurt. Op de begane grond is een activiteitenruimte gecreëerd. Hier kunnen zowel omwonenden als ook de bewoners van De Woondiversiteit activiteiten organiseren. Denk aan yogalessen, kunstklassen, extra taallessen of een cursus fietsen maken. Ook is er een grote binnentuin met gezellige zitplaatsen, moestuinbakken en in de toekomst ruimte om te sporten.

Voor meer informatie over dit bijzondere project, ga naar Welkom in de Woondiversiteit.



Kees Stoffel overleden

Kees Stoffel was een markante verschijning in de buurt. Hij heeft vele jaren deelgenomen aan het Eilandenoverleg en was in de jaren tachtig penningmeester van Wijkcentrum De Eilanden, toen nog gevestigd in gebouw de Engel in de Czaar Peterbuurt. Tot 1984 woonde hij in de Czaar Peterstraat. Daarna verhuisde hij naar het Entrepotdok. Op de Kadijken bemoeide hij zich met alle inspraaktrajecten over de openbare ruimte. Artis kreeg met hem te maken als er geluidsoverlast was van feesten of als Artis probeerde om zonder kapvergunning bomen te laten kappen. Zijn bezwaarschriften waren gevreesd.

Kees stak zijn mening niet onder stoelen of banken en maakte daarbij gebruik van zijn luide stem. Vooral de ambtenaren die in het Eilandenoverleg op bezoek kwamen waren regelmatig onderwerp van zijn woede als ze geen uitvoering gaven aan wat in nota’s was toegezegd.

Kees had veel contact met de buren op het binnenplein aan het Entrepotdok. Graag dronk hij met hen een glaasje.

Kees was van 1974 tot 1978 gemeenteraadslid voor de PvdA. Samen met Michael van der Vlis en Pelle Mug ijverde hij als een van de eersten voor meer en betere fietspaden, op weg naar een autoluwe stad. Later was hij assistent van PvdA- tweede kamerlid Nora Salomons. Hij bleef altijd betrokken bij de gemeentepolitiek van Amsterdam , maar raakte teleurgesteld in de PvdA en werd lid van D66. Hij was vervolgens wethoudersassistent van Rick ten Have.

Op latere leeftijd behaalde hij het HBO-diploma Personeelszaken. Hij gaf in deeltijd les aan de Hogeschool van Amsterdam en werkte tegelijkertijd als ambtenaar bij stadsdeel Osdorp.

Kees is op 29 juli overleden, 72 jaar oud. Hij kreeg longkanker en hartklachten en verzwakte daardoor zozeer dat hij een longontsteking niet overleefde.

Buurtpreventie Kattenburg van start

Op Kattenburg heeft Michel Odjo van het Buurtcomité Oostelijke Eilanden samen met andere buren de Whatsapp Buurtpreventiegroep Kattenburg opgericht, waar binnen twee weken meer dan 30 mensen lid van zijn geworden.

Op 16 juli gaan de buurtbewoners van Kattenburg samen met gebiedsmakelaar Danny Konings en Mieke ten Wolde van Rochdale de buurtpreventiebordjes officieel feestelijk onthullen. De onthulling zal plaatsvinden op de Kippebrug vanaf 13 uur en duurt tot 15 uur. Dit gaat om de veiligheid op de Eilanden, dus komt allen

Wensenlijst Eilandenoverleg voor Gebiedsplan 2020 Centrum-Oost

Het Eilandenoverleg probeert elk jaar invoed uit te oefenen op het Gebiedsplan van stadsdeel Centrum, dat de basis vormt voor de gemeentebegroting van het volgend jaar.

Het Eilandenoverleg heeft op 19 juni een concept-wensenlijst besproken. Naar aanleiding van dit overleg is de lijst aangepast. De lijst wordt nu verzonden naar het stadsdeel.

Lees hier de aangepaste wensenlijst van het Eilandenoverleg.

Acht plannen uit postcodegebied 1018 gaan door naar de stemronde van Centrum Begroot

Dit bericht is een update van ons bericht van 17 mei.
Stadsdeel Centrum stelt € 200.000 beschikbaar voor bewonersplannen die de meeste steun van de bevolking krijgen. Bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties van Stadsdeel Centrum konden via https://centrumbegroot.amsterdam.nl/  t/m 15 mei een plan indienen. Als het plan 50 likes of meer krijgt, wordt getoetst of het financieel haalbaar en uitvoerbaar is.

Van de 144 plannen ingediende plannen (klik hier), zijn er door stadsdeel Centrum nu 53 geselecteerd voor de stemronde die van start gaat op 9 september. Van de zeventien plannen uit postcodegebied 1018 ziojn er acht geselecteerd:

Vijf plannen hadden wel meer dan vijftig likes, maar zijn afgevallen omdat ze volgens het stadsdeel niet haalbaar zijn:

De overige plannen haalden de limiet van 50 likes niet.

Uitspraak rechtbank schietincident 23 november 2017 op Kattenburg

In ons bericht van 21 maart 2019 staat de strafeis van 16 jaar genoemd van het Openbaar Ministerie in de zaak tegen de moordenaar van Ayman Mouyah. Op 7 mei heeft de rechtbank Amsterdam uitspraak gedaan. De 39-jarige dader is conform de eis veroordeeld tot een gevangeinisstraf van zestien jaar.

Het vonnis van de rechtbank luidt als volgt: “Verdachte heeft met een vuurwapen gericht op een groep van zeven jongens geschoten, waarbij drie jongens door meerdere kogels zijn geraakt. Een van de jongens werd dodelijk getroffen. Verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan doodslag, poging tot doodslag (zes slachtoffers) en wapenbezit en wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf van 16 jaar.”

In het vonnis, dat 29 pagina’s beslaat, wordt kort stil gestaan bij de aanleiding van het incident (het stelen van een scooter) en het schietincident zelf 2 dagen later. Het grootste gedeelte van het vonnis gaat over de weergave van de overwegingen die tot de uitspraak hebben geleid, de motivering van de straf en het al of niet toewijzen van de vorderingen van de benadeelde partijen.

Met deze uitspraak is dit incident formeel afgesloten (behoudens eventueel hoger beroep) en heeft het recht zijn beloop gehad. Dit geldt helaas niet voor de overige schietincidenten op Wittenburg. De onderzoeken daarnaarhebben nog weinig hebben opgeleverd en de buurt ontvangt hierover geen informatie.

Contract getekend voor zonnepanelen op het Entrepotdok

Na vier jaar voorbereiding en overleg heeft de bewonerscooperatie ‘Zon op het Dok’ het contract getekend met VVE 2 over plaatsing van zonnepanelen. Dit betekent dat Entrepotdok 13 t/m 51, Laagte Kadijk 135 t/m 173 en Binnenkadijk 113 t/m 299 + 116 t/m 298 nu al mee kunnen doen met de zonnepanelen. Wie dat wil moet bedenken hoeveel zonnepanelen hij/zij wil hebben en de benodigde gegevens invullen op www.zonophetdok.nl . De leden van VVE 1 zijn zich nog aan het beraden over deelname. In het najaar zal duidelijk worden of ook de rest van het dak volgelegd kan worden met zonnepanelen.

Op dinsdag 3 september 19:45 - 21:00 uur in buurthuis De Witte Boei is er een algemene voorlichtingsavond voor bewoners van het Entrepotdok over de zonnepanelen.

De kosten per paneel bedragen ongeveer € 320. Een gedeeltelijke lening door de gemeente is mogelijk. Deelnemers krijgen de energiebelasting (2/3 van de elektriciteitsprijs) terug. Dat is per paneel € 30 per jaar. Je krijgt alleen belastingaftrek op wat je aan stroom verbruikt, dus dat is een beperking voor het aantal panelen per deelnemer. In geval van levering aan bijvoorbeel Greenchoice heeft de cooperatie per paneel nog ca. € 15 per jaar opbrengst extra, Die kan uitgekeerd worden aan de leden of gebruikt worden om leningen af te lossen. In 4-8 jaar kan je de kosten van je paneel terugverdiend hebben. Alles wat je na het 8e jaar verdient is pure winst en de panelen kunnen wel 25 jaar meegaan.

Lees hier Nieuwsbrief 2 van juli 2019

Onderteken de petitie tegen late openingstijden nieuwe horeca VOC-kade

De werkgroep VOC-kade van het Eilandenoverleg maakt al jaren bezwaar tegen de geluidsoverlast van Roest en evenementen aan de VOC-kade. Vooral aan de overkant, op Wittenburg, is de overlast groot.

In de nieuwbouw op Oostenburg komt nieuwe horeca. Om de overlast daarvan te beperken heeft de werkgroep VOC-kade een petitie opgesteld waarin aan stadsdeel Centrum gevraagd wordt om in de terrasvergunningen op te nemen dat de terrassen niet langer dan tot 23:00 uur open mogen zijn. Dat is het zogenaamde ‘Jordaanregime’. Oostenburg-Noord wordt nog dichter bebouwd dan de Jordaan, dus er is alle reden om dat regime ook hier toe te passen. Lees hier de petitie.

De werkgroepleden komen langs om de petitite te laten tekenen. Je kunt ook een steunbetuiging sturen naar vockade1018@gmail.com

Aanmelden voor kraam op Czaar Peterfestival 8 september

Op zondag 8 september 2019 van 12:00-18:00 uur ivindt in de Czaar Peterstraat het jaarlijkse Czaar Peter Festival plaats. Een leuk buurtevenement met marktkraampjes, foodtrucks, eten, drinken, muziek, optredens, kinder-activiteiten en vooral veel gezelligheid. Noteer dus de datum.

Als u een kraam wilt huren huren (€ 25 voor non-food of € 50 voor verkoop eten en drinken, stuur dan het aanmeldingsformulier zo snel mogelijk (maar zeker vóór 1 augustus 2019) per mail naar Lian van de Werkwinkel (hallo@dewerk-winkel.nl) of lever deze ingevuld in bij de Werkwinkel te Czaar Peterstraat 104.

Plannen ProRail: fly-over en vrijkomend stuk grond Dijksgracht-Oost

ProRail en NS willen 40 % meer treinen laten rijden tussen CS en Muiderpoort. Doel is spoorboekloos rijden met 10-minutendiensten in elke richting. Om dat te realiseren is onder meer een fly-over nodig op het emplacement Dijksgracht achter Oostenburg.

Het Eilandenoverleg wil graag geluidsschermen langs het hele spoor, maar daaraan wil ProRail nog niet meewerken. Wel heeft het Eilandenoverleg zich mogen uitspreken over varianten voor de spoorligging. Gelukkig is de variant gekozen met de minste schade voor de buurt. Het Funenspoorblok krijgt de sporen niet dichterbij. 

Door de aanleg van de fly-over komt tussen het spoor en de Dijksgracht-oost in 2025 een stuk grond van NS vrij. De vraag hoe dit terrein te gebruiken komt aan de orde in het Eilandenoverleg van 10 september. Een optie is om er ruig groen gebied van te maken dat, net zoals nu, afloopt naar het water. Maar ook is denkbaar om te kiezen voor een meer parkachtige voorziening met sportveldjes, bijvoorbeeld tennisbanen zoals langs het spoor in het Westerpark. . Of moestuintjes of schoolwerktuinen.

In het eerste kwartaal van 2020 zullen het ontwerp Tracébesluit en de Milieu Effect Rapportage voor de fly-over voorgelegd worden, waarop belanghebbenden zienswijzen kunnen indienen.

Voorinschrijving volgende fase zonnepanelen op Kattenburg

Het is gelukt! Het eerste project van Zon op Kattenburg is een feit: er liggen 357 zonnepanelen te schitteren op de daken van twee flatgebouwen op Kattenburg. Voor mensen op de wachtlijst en belangstellenden wil ‘Zon op Kattenburg’ nu een tweede project starten.

Dat kan van start gaan als er voldoende bewoners laten weten mee te willen doen om op een volgend (derde) dak panelen te plaatsen. De voorinschrijving hiervoor is vanaf heden geopend.  

Alle bewoners van VVE Groot Kattenburg, zowel kopers als huurders,  kunnen aan dit nieuwe project deelnemen door lid te worden van Coöperatie Zon op Kattenburg en certificaten voor een aantal zonnepanelen aan te schaffen.

Meedoen kan al vanaf 125 euro. U krijgt dan jaarlijks ca. 30 euro korting op uw energierekening. Dus u verdient uw investering al in 4 jaar terug. Daarna verdient u jaarlijks dit bedrag.  

Als u eerder stopt, bijvoorbeeld ivm verhuizing, krijgt u een vergoeding, zodat u toch in de winst deelt. Bij voldoende animo wordt het project gerealiseerd. Pas dan hoeft u daadwerkelijk te betalen.

Voor meer informatie: Zonopkattenburg.nl  Voor vragen :  info@zonopkattenburg.nl  

Resultaat Design Sprint Marineterrein juni 2019: projecten voor kinderen 8-12 jaar

In het kader van we make the city  was er in juni op het Marineterrein een Design Sprint. Bedrijven van het Marineterrein gingen met buurtbewoners in gesprek over de vraag: hoe kunnen we meer verbinding tussen de buurt en het Marineterrein creëren en hoe kan de buurt daarvan profiteren.  

De Design Sprint is een methode om met een groep mensen binnen een week te komen tot een concreet resultaat, dat ook toetsbaar is. En dat is gelukt. 

De groep bestond uit medewerkers van het Bureau Marineterrein, de gebiedsmakelaar (ambtenaar), werkers bij IJsfontein (bedrijf) en bewoners. Regelmatig kwamen er deskundigen langs (ontwerpers, iemand van AMS, van Codam).  

En wat is er uitgekome? We maken een M-Lab waarin kinderen van 8 – 12 jaar gratis aan buitenschoolse activiteiten kunnen meedoen. Het zijn concrete projecten van 2 tot maximaal 10 weken. Geen sport en spel, wel iets tastbaars ontwerpen en bouwen, een voorstelling maken kan ook. De kinderen merken dat techniek, ict en cultuur samen gaan.  

Er komt een Stichting, de werkers op het Marineterrein wordt gevraagd om 4 uur op jaarbasis gratis mee te werken, bewoners gaan zich actief inzetten met hun deskundigheid en inzet.

Programma Netwerkbijeenkomst Buurtorganisatie 1018 dinsdag 2 juli 20:00 u Witte Boei

De Netwerkbijeenkomst is bedoeld als ontspannen afsluiting van een seizoen bewonersactiviteiten.

In minder dan een uur geven 17 actieve (bewoners)groepen en instellingen in presentaties van drie minuten aan wat ze doen, welke plannen ze hebben en wat de resultaten en knelpunten zijn. Deze formule hebben we  in voorgaande jaren met succes toegepast. We zorgen er wel voor dat elk jaar andere groepen aan het woord komen. Zo hebben we dit jaar twee directeuren van basisscholen uit 1018 bereid gevonden over de ontwikkeling van hun school en de relatie met de buurt te vertellen. En er worden twee succesvolle grootschalige initiatieven voor zonnepanelen toegelicht.

 De rest van de avond is bedoeld voor informele contacten tijdens de ZOMERBORREL, die zich bij goed weer ook naar het terras van De Witte Boei kan uitstrekken. Stel dan je vragen over de presentaties of leg contact met de gebiedsmakelaars, de politici, de welzijnswerkers en de actieve buurtbewoners.

 P R O G R A M M A

 19:45 uur       Inloop met koffie en thee. We willen graag precies om 20:00 uur beginnen.

 20:00 u          Welkom door voorzitter Peter Kroon
Daarna presentaties van elk drie minuten:

 1.         Bart Uitdenboogaart over het Eilandenoverleg
 2.         Petra Catz over het Plantage Weesperbuurtoverleg
 3.         Marlou Visser over actie Kattenburgerstraat
 4.         Hans Soetekouw over het Plantage Weesperbuurtfeest
 5.         Lex Grundeman  over initiatiefgroep Oostenburg-Noord
 6.         Gerard van der Wel over Stadsdorp Centrum-Oost
7.         Has Cornelisse over het Plukbos Wittenburg
8.         Janny Lok over SOOP 
9.         Jeanine Langbroek over Zon op Kattenburg
10.       Ingrid de Haan (directeur) en Danielle Michels, BOE-school 
11.       Jeroen Verhulst over werkgroep Spoorplannen Eilandenoverleg 
12.       Mieke Hamelink over Plantage Oase
13.       Onk Maas over Schaduwkade
14.       Denise Fehres over Zon op het Dok 
15.       André Agterof over Design Sprint Marineterrein
16.       Bob Soer over bewonerscommissie CERES-blok
17.       Hanneke Meyer, directeur Boekmanschool

 21:00 uur       ZOMERBORREL tot ca. 22:00 uur

 Ca. 22:00 uur Afsluiting

 In verband met de catering en de maximale zaalcapaciteit stellen we het op prijs als je je aanmeldt via info@buurtorganisatie1018.nl

Bus 22 terug op Eilandenboulevard en halte Kadijksplein ... en wordt in 2020 elektrisch

Tijdens de wekzaamheden aan de Eilandenboulevard werd bus 22 omgeleid via de Panamalaan naar het Centraal Station. Intussen is de herinrichting zo ver klaar dat bus 22 weer terug is op de oude route..

En er is nog meer goed nieuws over bus 22. Vanaf 2020 gaat lijn 22 als een van de eerste lijnen van het GVB over op elektrische bussen. Dat betekent minder stank, minder luchtvervuiling en minder lawaai. Vooral de omwonenden rond de haltes zullen er blij mee zijn. De batterijpakketten worden ‘s nachts in de garage opgeladen en overdag bijgeladen via snelladers op het laadpunt bij station Sloterdijk.

Let op! Op 1 juli vervalt uw kans op een andere (sociale) huurwoning als u zich niet inschrijft bij Woningnet

Bent u huurder of bent u eigenaar-bewoner van een zelfstandige woning? Dan kunt u nog tot 1 juli 2019 de coulanceregeling bij Woningnet benutten, waarbij uw woonduur als inschrijfduur wordt meegeteld.. Als u al lange tijd in uw woning woont en u staat op 1 juli a.s. niet ingeschreven bij Woningnet, dan heeft u aanzienlijk minder kans om een andere sociale huurwoning te krijgen. Ga dus na of u ingeschreven staat en schrijf u vóór 1 juli in bij Woningnet als het niet zo is. Wie zich pas na 1 juli inschrijft moet helemaal op nul beginnen met het opbouwen van inschrijfduur.