Het Buurtplatform Kattenburg-Marineterrein heeft op 3 december zijn standpunt bepaald over de uitgangspunten voor de ontwikkeling van het Marineterrein. Het Platform is gechrokken hoe vol en hoe hoog de gemeente het terrein wil bebouwen (zie de huis-aan-huis verspreide informatiekrant). Behalve de Voorwerf en een sportveld zijn er slechts reepjes groen. De strokenbouw heeft geen enkele relatie met de huidige bebouwing van het terrein met losse gebouwen en maakt van dit unieke gebied een saai stuk stad met smalle straten. Het Platform kiest voor een uitbreiding van het huidige centrale groen - dat verdwijnt helemaal in het gemeenteplan - en voor paviljoens in plaats van stroken. Geen hoogbouw en zeker niet langs de Kattenburgerstraat, want het verkeersgeluid wordt erdoor weerkaatst.
Stedenbouwkundige Marinus Oostenbrink heeft de buurtwensen vertaald in een alternatief stedenbouwkundig plan ‘Centraal Park’. Daarin worden park en sportveld gecombineerd tot een grote groene ruimte. De bebouwing staat eromheen. Geen stroken, maar paviljoens. dat wil zeggen losse gebouwen. De gemiddelde bouwhoogte die in het gemeenteplan 30 meter bedraagt, is teruggebracht naar 18 meter. Oostenbrink pleit nadrukkelijk voor een langzame fasering, waarbij bestaande gebouwen zo mogelijk blijven staan en de nieuwbouw eerst daarbuiten wordt toegevoegd. Lees hier een getalsmatige vergelijking van de kenmerken van de bestaande inrichting, het gemeenteplan en de buurtvisie.
Het Platform wil dat de Kattenburgerstraat en de verbinding met Kattenburg deel uitmaken van het plangebied. Verder moeten er woningen en voorzieningen komen waar ook Kattenburg wat aan heeft: betaalbare woningen, betaalbare horeca, winkels en sociaal-culturele voorzieningen zoals een schhool, creche, buurthuis en atellierwoningen. Biodiversiteit moet uitgewerkt worden in de inrichting van het terrein en het water eromheen.